Felicitat

Què entenc per felicitat?

La felicitat és el nostre estat natural, és el que som i tenim en els nostres primers mesos de vida. Observem un infant: demana el que necessita (menjar, descans, atenció), i quan aquesta demanda està satisfeta, només gaudeix d'aquest moment present, sense preocupacions cap al passat o el futur, només del que té.

Quan som adults, perdem el nostre estat natural de benestar en enfocar-nos més en el que no tenim i que creiem que necessitem per ser feliços, a diferència de l'infant, que gaudeix del que té en cada moment present. "El bebè no es preocupa perquè no té problemes, sinó que no té problemes perquè no es preocupa". El bebè sempre està ocupat, no preocupat, i és la imatge més clara de felicitat. I si necessita quelcom, ho demana clarament.

Els adults sovint ens enganyem pensant que serem feliços quan tinguem èxit, salut, diners... Però és ben bé al revés: quan siguem feliços serà més fàcil obtenir el que desitgem, i no a l'inrevés.

Fer-se adult implica decidir sobre la nostra vida: treball, diners, oci, parella... i també sobre les nostres prioritats: la felicitat, el benestar, la pau. El Mètode K és una eina només, cal provar-la; és fàcil, senzilla i eficaç, només cal posar-hi atenció, intenció, energia i prioritzar-ho com allò més important a la nostra vida. O no?